Snelloopdeuren in luchthavens

In Nederland zijn veel luchthavens voorzien van snelloopdeuren.  Een groot aanbod hiervan is te vinden via Labex.nl. Deze snelloopdeuren bieden extra veiligheid bij:

  • Explosiebestendig
  • Vriesbestendig
  • Blokkade voor vluchtwegen
  • Brandgevaar

Helaas gebeurt het steeds vaker dat criminelen op het vliegveld te vinden zijn en de kans op explosiegevaar hierdoor heel groot is. Wanneer een explosie in een ruimte plaatsvindt, dan wordt de snelloopdeur door een sensor geactiveerd waardoor deze dicht valt en de schade beperkt blijft. Daarnaast worden snelloopdeuren ook vaak gebruikt bij de vriesafdeling van het vliegveld. Dit is de afdeling waar alle gekoelde producten zijn opgeslagen voordat ze op het vliegtuig naar de volgende bestemming worden vervoerd. Door de kunststof snelloopdeuren wordt de kou binnen de ruimte gehouden en gaat er geen kostbare energie verloren. Een van de belangrijkste functies van de snelloopdeur betreft een blokkade van vluchtwegen en tegelijkertijd wordt het brandgevaar ook verminderd. Vluchtwegen hebben als hoofdfunctie het vluchten te bevorderen, echter wanneer een crimineel op de hoogte is van deze routes, dan kunnen deze misbruikt worden. De routes kunnen gebruikt worden als vluchtroutes van de crimineel die dan ongezien weg kan komen. Wanneer de snelloopdeuren zijn ingeschakeld, worden de vluchtroutes door deze deuren geblokkeerd. Hoofdzakelijk zijn de snelloopdeuren handig om rook tegen te houden. Mocht er brand ontstaan in de luchthaven, dan kunnen deze deuren omlaag gedaan worden en houdt dit de verspreiding van de brand tegen. Verschillende tips omtrent beveiliging met deze deuren is te vinden bij Labex.nl . Hier kunt u per deur overzichtelijk zien waar deze wordt toegepast en welke aanpassingen u eventueel dient te maken om de deur passend in uw bedrijf te laten ontwikkelen. U kunt natuurlijk contact opnemen om een afspraak te maken en advies op maat te krijgen.

Vliegvelden in het buitenland hebben ook snelloopdeuren

Bij vliegvelden in het buitenland worden snelloopdeuren ook veelvuldig gebruikt. Met name de grotere vliegvelden waren hier al vroeg mee, denk bijvoorbeeld aan Frankfurt en Hong Kong. Daar werden deze deuren als eerste gebruikt bij de bagagebanden. Het was in eerste instantie eigenlijk een geautomatiseerd rolluik. Op labex.nl zijn er naast snelloopdeuren ook andere soorten deuren te vinden:

  • Overheaddeuren
  • Strokengordijnen
  • Pendeldeuren
  • Snelroldeuren
  • Speeddeuren
  • Speedroller

Het is gebleken dat de snelloopdeur het meest ideaal in gebruik is bij vliegvelden. Wanneer de koffers door de screening heen zijn gegaan, worden deze overgeheveld naar een band die de koffers naar de juiste terminal brengt. Hier worden de koffers in karren overgeladen op een band die verbonden is met het vliegtuig. Er staat een medewerker in het bagageruim van het vliegtuig en de koffers worden vanaf de band handmatig in het vliegtuig geladen. In Hong Kong wordt dit hele proces tegenwoordig geheel met robots gedaan. Robots zijn niet om te kopen en vertonen ook niet zomaar crimineel gedrag. Robots zijn echter wel te hacken, maar daar wordt heel goed op gecontroleerd. Op Labex.nl kunt u verschillende voorbeelden van deuren zien die gebruikt worden op vliegvelden. Ook voor accessoires zoals signaalgevers en verschillende bedieningspanelen kunt u terecht op Labex.nl .

Van luchthaven naar supermarkt

Naast vliegvelden maken ook supermarkten gebruik van snelloopdeuren. Op Labex.nl is te zien welke deuren specifiek voor supermarkten gebruikt worden. Deze snelloopdeuren vormen de scheiding tussen het magazijn en de rolbank van de vrachtwagen. Wanneer vrachtwagens een bepaalde lading van punt A hebben opgehaald, komen ze na meestal een lange reis aan op punt B. Hier wordt de vrachtwagen met de achterzijde aan het koppelstuk van het magazijn gereden, zodat de lading gemakkelijk overgeheveld kan worden. De snelloopdeur van de vrachtwagen gaat open en er staat iemand klaar op de band om de lading met de hand op de band te leggen. De wens bestaat om dit proces te automatiseren, maar men is er nog steeds niet uit of dit wel een handige oplossing zou zijn. De kosten die deze ontwikkeling met zich mee zou brengen weegt niet op tegen de lage arbeidskosten die de arbeidskracht nu heeft. Daar komt wel bij kijken dat deze arbeidskracht lichamelijk erg zwaar werk doet en als gevolg daarvan vaak ziek is maar wel doorbetaald krijgt. Wanneer de lading op de band is gezet, gaat deze het magazijn van de winkel in. Vaak is deze band lang gerekt waar verschillende personen aan staan om de lading die voor hun deel van het magazijn van belang is eraf te halen. Het lijkt eigenlijk ouderwets, maar deze manier van werken schijnt nog steeds de aller beste, snelste en goedkoopste te zijn.  Als de producten op de juiste plek in het magazijn liggen, blijven deze daar niet langer dan een week liggen. Meerdere malen per dag worden de schappen in de supermarkten aangevuld. Ook in de winkel wordt er gebruik gemaakt van snelloopdeuren. Ditmaal dienen deze snelloopdeuren als een soort schuifluik tussen magazijn en winkel in, zodat het personeel zelf geen spierkracht hoeft te gebruiken. Op karretjes worden de artikelen naar de juiste schappen gebracht en iemand van het personeel legt deze dan weer handmatig in de schappen. De schappen moeten goed schoongehouden worden, omdat het vaak voorkomt dat er muizen of ander ongedierte door de verpakking heen knagen en zich te goed doen aan het menselijke etenswaar. Wanneer dit gebeurt is dit zeer schadelijk voor de merknaam van de supermarkt. Ook in dit geval zijn het weer de snelloopdeuren die de eventuele insectenplaag kan voorkomen.