Sport en afvallen in Amsterdam, waarom ik eerst niet durfde

Ik was denk ik een jaar of 15 toen ik overgewicht begon te ontwikkelen. Zowel mijn vader als mijn moeder zijn stevig gebouwd en als kind was ook ik al aan de mollige kant. Maar op de een of andere manier was ik daar toen niet zo mee bezig. Ik had genoeg vriendinnetjes en werd niet met mijn gewicht gepest. En als ik wel een keer een nare opmerking kreeg kon me dat eigenlijk weinig schelen. Mijn ouders waren de enigen die wel eens begonnen over sport en afvallen in Amsterdam (we wonen zelf in een dorpje in de buurt,) maar het was pas in mijn puberteit dat ook ikzelf begon te vinden dat ik iets aan mijn gewicht moest gaan doen. Ik kreeg zichtbaar minder aandacht van jongens dan mijn slankere vriendinnen, en sowieso ben je in de puberteit al heel erg onzeker over jezelf. Ineens zag ik elk bobbeltje, putje en kuiltje en toen klonk sport en afvallen in Amsterdam ineens niet zo gek meer. Samen met mijn ouders ben ik toen op zoek gegaan naar de perfecte locatie voor sport en afvallen in Amsterdam. Helaas vond ik het toch nog veel te eng om naar een sportschool te gaan en heb ik daarom koste wat kost geprobeerd af te vallen door op eigen houtje te gaan hardlopen en thuis buikspieroefeningen enzo te doen. Dit hielp wel, maar zette niet echt zoden aan de dijk. Naar een sportschool gaan vond ik echter nog steeds veel te eng in mn eentje Bovendien wist ik echt niet wat ik voor oefeningen moest doen om af te vallen. Ik had begeleiding nodig, maar dat was in de meeste sportscholen niet beschikbaar. Vorig jaar ging ik (nu 23 jaar oud,) opnieuw op zoek naar sport en afvallen in Amsterdam, dit keer iets gerichter, en ik stuitte op de website athleticfitness.nl.

Sport en afvallen in Amsterdam bij Athletic Fitness

Athletic Fitness is op gericht door Pieter Knotnerus. Pieter wil verder gaan waar andere sportcoaches ophouden en een totaalpakket aanbieden op het gebied van sport en afvallen in Amsterdam. Hij is een personal trainer met een passie voor het vak, en dat merk je aan alles wat hij doet. Sinds enkele maanden ben ik nu onder begeleiding van Pieter bezig met sporten en het resultaat overtreft al mijn verwachtingen. Dankzij hem weet ik welke oefeningen het beste zijn voor mij en mijn lichaamsbouw, welke voeding ik daarbij het beste kan kiezen en dat ik blijkbaar ook teveel kan sporten (dat was echt een verassing!) De kilo’s vliegen eraf en volgens Pieter blijven ze er ook af als ik goed voor mezelf blijf zorgen. Eerlijk is eerlijk, dit had ik echt nooit verwacht toen ik zocht op sport en afvallen in Amsterdam!

Kies je eigen doel bij Athletic Fitness

Als je bij Athletic Fitness begint, kies je eerst wat je doel is, dus wat je wil bereiken. Pieter deelt ze op in de volgende drie onderdelen:

• Afvallen.
• Spieropbouw.
• Leefstijl.

Vaak zul je echter zien dat het één niet zonder het ander kan en je alledrie de elementen moet combineren om tot het beste resultaat te komen. De focus kan echter altijd op één element liggen. Na de intake ga je aan de slag met een op maat gemaakt, persoonlijk plan en zie je je trainer gemiddeld 1, 2 of 3 uur per week, afhankelijk van je goals. Voor mij is dit de perfecte aanpak. Geen druk, maar fijne begeleiding en op een relaxte manier genieten van sport en afvallen in Amsterdam. Ik kan Pieter zijn aanpak aan iedereen aanraden!