Screens uit Lopik als dé oplossing voor ons probleem

Als eigenaar van een grote onderneming heb ik zo mijn eigen uitdagingen. Het aansturen van mensen, het binnenhalen van werk maar ook het verdelen van het werk onder de mensen is een constant traject waarbij ik managers moet ondersteunen zodat het goed gebeurt. Maar er zijn ook andere uitdagingen. Zoals het indelen van pauzes, het bepalen van werkuren en de loononderhandelingen. Toch probeer ik altijd genoeg tijd te maken om te luisteren naar de feedback van de mensen op de werkvloer zodat zij het idee hebben dat zij gehoord worden en wij er alles aan doen om het werk zo makkelijk mogelijk te maken. Toen ik hoorde dat veel mensen klaagden over zonlicht op het scherm, besloot ik in te grijpen. Eerst ging ik op zoek naar een bedrijf dat monitoren kon leveren die hiertegen bestand waren, maar dat was geen solide oplossing. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de screens uit Lopik van SunGo (sungo-zonwering.nl). De screens uit Lopik bleken een passende en betaalbare oplossing te zijn. Tegelijkertijd hielden we met deze optie de mogelijkheid open om wel gewoon van binnen naar buiten te kijken. Ideaal aangezien onze ligging middenin het groen is en onze werknemers daar wel van moeten profiteren.

Waarom de screens uit Lopik voor ons bedrijf?

De screens uit Lopik bleken een passende oplossing met veel voordelen waar we dagelijks baat bij hebben:

  • Makkelijk te openen wanneer de zon gedraaid is;
  • Eenvoudig te gebruiken voor elke medewerker;
  • Afzonderlijk te besturen;
  • Geen zonlicht naar binnen, maar wel naar buiten kunnen kijken.

Het werken met de schermen op de werkvloer was ineens een stuk makkelijker geworden dankzij de screens uit Lopik. Alle medewerkers konden gewoon weer doen wat zij moesten doen. Daarnaast was het ontzettend snel en goed geregeld door de mensen van SunGo die goed begrepen dat er haast bij was, maar dat het wel de bedoeling was dat onze mensen in de tussentijd gewoon door moesten kunnen werken. De service en de screens uit Lopik hebben ervoor gezorgd dat ik er geen moment spijt van gehad heb. Zeker niet omdat de mensen op de vloer er duidelijk blij mee waren én zij zich gewaardeerd voelden omdat het bedrijf de tijd en het geld vrijgemaakt had om aandacht te schenken aan de problemen die er waren. De screens uit Lopik waren op deze manier een investering die de moeite meer dan waard was.

Luisteren naar de mensen levert geld op

Luisteren naar mensen kost geld – dat is het idee dat veel ondernemers hebben. En ja, de screens uit Lopik hebben zonder enige twijfel geld gekost. Maar uiteindelijk levert het luisteren naar de mensen op de vloer meer op dan het kost. Niet alleen omdat de mensen sneller en beter kunnen werken dankzij de screens uit Lopik of betere bureaustoelen, maar vooral omdat je ervoor zorgt dat mensen loyaal blijven aan het bedrijf. Zolang de mensen die voor je werken het idee hebben dat er naar ze geluisterd wordt en dat je als ondernemer niet alleen aandacht hebt voor het geld dat binnenkomt of besteed wordt, dan werken ze al snel harder en bijten eerder door. Luister je niet naar de mensen, ben je niet op de vloer te vinden en lunch je niet een paar keer per week met de mensen mee die voor je werken, dan zorg je ervoor dat je binnen de kortste keren in je eentje op je eiland zit zonder mensen die iets geven om het belang van jou of de onderneming. En dan ben je pas echt zoek.