Vraag uw eherkenning aan

Als inwoner in Nederland bent u natuurlijk bekend met de DigiD. Dit is de manier waarop u zich als burger online herkenbaar kunt maken. Het is als het ware uw persoonlijke digitale handtekening. Dit is handig voor als u bepaalde zaken met bijvoorbeeld de overheid of belastingdienst wilt regelen. U hoeft daarvoor dan niet meer een brief uit te printen, in te vullen en op te sturen. U kunt met een DigiD eenvoudig alles online doen. Voor uw bedrijf werkt dit helaas niet. Zelfs als u zelfstandig ondernemer bent zal de DigiD u niet helpen bij het ondertekenen van online documenten voor uw bedrijf. Dit kan zaken best wel lastig maken. Bent u er eindelijk aan gewend dat u dit als particulier heel erg makkelijk kan doen, moet u voor uw bedrijf alsnog alles uitprinten. Gelukkig is er inmiddels de eherkenning. Deze wordt niet afgegeven door de overheid, zoals bij de DigiD het geval is, maar door commerciële bedrijven. U kunt er echter wel online officiële documenten mee ondertekenen zolang het bedrijf waarmee u samenwerkt daarmee akkoord gaat.

  • Gebruikersnaam
  • Pincode
  • Verificatie code

Als u de eherkenning heeft aangevraagd en hiervoor betaald heeft, dan kunt u deze in de meeste gevallen binnen enkele dagen gaan gebruiken. Door middel van uw gebruikersnaam en pincode en de toegestuurde verificatie code kunt u heel erg makkelijk documenten online ondertekenen.

Wat u moet weten over de eherkenning

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de eherkenning te vergelijken is met de DigiD, maar dat dit niet hetzelfde is. Zo heeft de overheid er bijvoorbeeld niets mee te maken. De DigiD krijgt u voor onbepaalde tijd gratis van de overheid. Omdat u de erherkenning van commerciële bedrijven krijgt betaalt u hiervoor. Daarnaast zijn er verschillende soorten eherkenning die weer voor andere periodes geldig zijn. Ook de prijzen die u voor deze digitale ondertekeningstool kunt gebruiken zijn verschillend per bedrijf. Voordat u de eherkenning aanvraagt is het dan ook aan te raden om een kijkje te nemen op de website eherkenningaanvragen.nl. Hier vindt u niet alleen meer informatie over dit systeem, maar ook geven zij in een oogopslag voor u aan waar u het beste terecht kunt voor het aanvragen hiervan. Het is zeker een aanrader om hier even goed rond te kijken en erachter te komen wat dit systeem allemaal voor u kan betekenen. Daarna kunt u het op zeer eenvoudige wijze aanvragen.

Maak documenten ondertekenen eenvoudiger

Als ondernemer is tijd geld. En u wilt van beide het liefst zo veel mogelijk hebben. Met de eherkenning zorgt u ervoor dat u zowel meer tijd als meer geld overhoudt uiteindelijk. Tenslotte bent u minder tijd kwijt met het uitprinten en ondertekenen van documenten. U hoeft ook niet meer voor printerkosten te betalen. Alles gaat zeer eenvoudig via de eherkenning. Dit is bijvoorbeeld heel erg handig om te hebben als u een subsidie moet aanvragen. Maar ook bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag kunt u eherkenning gebruiken. Het zijn dus allemaal dit soort dingen waarbij dit systeem ineens heel erg handig is. Het is het dus zeker waard om het kleine bedrag dat u moet betalen om van dit systeem gebruik te kunnen maken te betalen. Uiteindelijk zal dit u nog veel meer opleveren. Ga daarom vandaag nog naar de website eherkenningaanvragen.nl en lees u hier in op de informatie die u hier vindt. Aan de hand daarvan kunt u bepalen of u wel of geen gebruik ervan wil maken. Waarschijnlijk bent u het echter inmiddels al elders tegen gekomen en weet u nu wel hoe handig het kan zijn om dit tot uw beschikking te hebben.