Bekijk de wereld door hele andere ogen via augmented reality glasses

In het spel Deus Ex speel je een geheim agent in de toekomst. Deze geheim agent is een man die is voorzien van vele fysieke ‘augmentations’. Zo heeft hij bijvoorbeeld implantaten die zijn armen en benen sterker maken. Hierdoor kan hij zware objecten moeiteloos optillen. Tevens draagt hij een speciale bril. Deze bril voorziet de drager van een augmented reality. In het spel betekent dit dat hij bijvoorbeeld kan zien of een persoon vriend of vijand is. De augmented reality voegt dus informatie toe aan de normale werkelijkheid. Waar hij zonder de bril gewoon twee mensen ziet lopen, kan hij mét de bril zien wie het zijn, waar ze werken, hoeveel geld ze verdienen en wat hun status is. Het is een spel, dus veel aspecten van deze augmented reality zijn natuurlijk in onze werkelijkheid (nog) niet mogelijk. Maar toch maken we nu al gebruik van augmented reality. Augmented reality moet je overigens niet verwarren met virtual reality. Virtual reality is een virtuele werkelijkheid die niets te maken heeft met de echte realiteit. Als je in een virtuele wereld stapt, bijvoorbeeld met behulp van de Ocules, dan stap je een volledig virtuele wereld binnen. Voorheen kon je bijvoorbeeld gamen terwijl je naar een scherm zat te kijken, maar met de oculus kun je echt de gamewereld instappen. Augmented reality is echter een toevoeging aan de werkelijkheid. In het voorbeeld van hierboven werd immers beschreven hoe iemand met een speciale bril de wereld anders bekijkt. Dit kan nu dus ook al, want er zijn al augmented reality glasses. Er zijn ook allerlei games en apps die gebruik maken van deze technologie. Misschien heb je er zelf recent ook wel gebruik van gemaakt. Als je namelijk Pokémon Go hebt gespeeld, dan heb jij direct ervaren wat het is om gebruik te maken van augmented reality. Augmented reality glasses zijn dus brillen die informatie toevoegen aan de werkelijkheid. De bril werpt als het ware een virtueel net over de realiteit waardoor je allerlei extra informatie kunt waarnemen. De techniek gaat erg snel, dus het is mogelijk dat je over een x aantal jaar een bril kan dragen waarmee je bijvoorbeeld kunt zien hoe oud iemand is.

Meer weten? Lees dan alles over augmented reality via de bijbehorende gids

Het is een technologie die zich in een snel tempo aan het ontwikkelen is. Wat 10 jaar geleden nog toekomstmuziek was, is nu slechts de basis. Aangezien het zo enorm snel gaat, is het wel belangrijk dat je de techniek op de voet volgt. Op het moment dat je immers een bril kunt kopen waarmee je een hele nieuwe werkelijkheid kunt waarnemen, dan wil je daar natuurlijk snel van profiteren. Daarom kun je via augmented-reality-gids.nl alle recente informatie lezen over deze technologie. Door het lezen van deze gids blijf je dus altijd op de hoogte en raak je nooit achter. Het kan dan ook niet gebeuren dat een belangrijke ontwikkeling aan jou voorbij gaat zolang je de gids blijft lezen. Op dit moment kun je bijvoorbeeld meer informatie lezen over zaken als:

  • De vele toepassingen van AR-technologie
  • Voorbeelden van AR
  • De beste games en apps

Dus als je niets wilt missen, houd deze website dan goed in de gaten en lees de gids!

Meer weten? Bekijk de site of neem contact op

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en wil je meer weten, dan kun je terecht op de site. Hier vind je allerlei informatie en als je daarna nog meer wilt weten, dan kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen.