Wat is een beursgoochelaar?

Goochelaarjordi - BeursgoochelaarEen beursgoochelaar, wat is dat nu precies? Eigenlijk is het niet veel anders dan een gewone goochelaar, maar dan met het verschil dat er opgetreden wordt tijdens een beurs. Dit houdt in dat de goochelaar bij een bepaalde stand staat en daar zijn of haar kunsten laat zien. Natuurlijk is dit een groot verschil met een show die vanaf een podium gegeven wordt. Het publiek staat er met de neus boven op, wat maakt dat een beursgoochelaar de trucs echt heel goed onder de knie moet hebben, anders komen bezoekers immers achter hoe een truc uitgevoerd wordt. Een ander verschil is uiteraard de omvang van de kunsten die getoond worden. Waar op een podium heel veel ruimte is om kunsten uit te voeren, moet een beursgoochelaar het doen met een beperkte ruimte, vaak moet er bijvoorbeeld bij een kleine tafel gewerkt worden of zelfs staand of lopend tussen het publiek. Dat houdt in dat niet alle trucs mogelijk zijn, er moet enkel met kleine trucjes gewerkt worden vanwege de beperkte ruimte. Ook duren de acts nooit zo heel lang, mensen komen immers langs gelopen. Het is de kunst om hun aandacht te trekken en deze voor een bepaalde periode vast te houden. Maar mensen willen op een gegeven moment ook weer doorlopen. Daar houdt een beursgoochelaar bij het samenstellen van zijn programma voor de dag zeker rekening mee. Hoewel een beursgoochelaar dus ook gewoon een goochelaar is, vraagt het invullen van het programma iets heel anders, er zijn andere vaardigheden voor nodig. Niet iedereen is dan ook zomaar geschikt om dit uit te kunnen voeren, het is echt een specialisatie binnen dit intrigerende vak.

Waarom een beursgoochelaar inhuren?

Een beursgoochelaar wordt over het algemeen door bedrijven ingehuurd die zelf een stand op een beurs hebben. Waarom kiest een bedrijf hier nu voor, wat is de toegevoegde waarde hiervan? Daar zijn een paar redenen voor aan te voeren, namelijk:

  • het lokken van het publiek
  • de aandacht van bezoekers een tijdje vasthouden
  • ervoor zorgen dat mensen zich het bedrijf herinneren

Veel bedrijven hebben namelijk meegemaakt dat ze op beurzen staan en dat het ze nauwelijks lukt om bezoekers bij hun stand te krijgen. Het aanbod op een beurs is immers vaak zo groot, dat het lastig is om er tussen uit te springen en mensen naar uw stand te krijgen. Met een beursgoochelaar lost u dit eerste probleem al op. De trucs die geshowd worden zullen mensen zeker nieuwsgierig maken en zij zullen daardoor sneller geneigd zijn om naar uw stand toe te lopen. Daarmee heeft de beursgoochelaar de eerste taak volbracht, namelijk zorgen dat het publiek dichterbij de stand komt, zodat de kans groter is dat ze iets zien van uw bedrijf of dat ze een visitekaartje of folder meenemen. Doordat de trucs die uitgevoerd worden, blijven mensen bovendien een tijdje staan en het blijkt keer op keer dat waar mensen samenkomen, nog meer mensen zich verzamelen. Andere bezoekers zullen doorhebben dat er wat te doen is en daardoor zullen er nog meer bezoekers naar uw stand toekomen. Door de aandacht een tijdje vast te houden, zorgt de beursgoochelaar er dus voor dat zich veel mensen bij uw bedrijfsstand verzamelen. Tot slot zorgt hij er voor dat mensen zich uw bedrijf beter herinneren. Als zij thuis nog eens alle folders, brochures en visitekaartjes doornemen die zij op de beurs meegenomen hebben, dan zullen zij bij het zien van die van u denken: oh ja, dat was die stand met de beursgoochelaar, dat was leuk! U laat op deze manier dus een positieve herinnering bij mensen achter en u creƫert meteen een positief beeld van uw bedrijf.

Kies voor goochelaar Jordi

Staat u met uw bedrijf ook wel eens op beurzen en is het u opgevallen dat het inderdaad erg lastig is om bezoekers naar uw stand te lokken? Dan is het inhuren van een beursgoochelaar dus een uitstekend idee. Bent u op zoek naar iemand die dit voor u kan doen, dan bent u bij goochelaar Jordi aan het juiste adres. Hij is op veel verschillende manieren inzetbaar en een van die manieren is dus als beursgoochelaar. Jordi is hiervoor zeer geschikt omdat hij zich gespecialiseerd heeft in tafelgoochelen, oftewel het uitvoeren van goochelkunsten aan een tafel. Op een beurs is zoals gezegd vaak maar weinig ruimte, dus deze kwaliteiten zijn echt noodzakelijk. Een ander groot voordeel van beursgoochelaar Jordi is dat hij in staat is om zijn show of zijn trucs aan te passen op uw bedrijf. Hij kan bijvoorbeeld als geen ander uw promotiemateriaal op de een of andere manier in zijn kunsten verwerken. Zo draait zijn show dus niet alleen om het trekken en vasthouden van publiek, hij zorgt er ook nog eens voor dat het echt heel duidelijk is dat hij voor uw bedrijf werkt. Dat maakt hem tot een uitstekende beursgoochelaar. Naast het goochelen op beurzen is goochelaar Jordi op nog veel meer manieren in te zetten. Hij zet zijn talenten bijvoorbeeld ook graag in op bruiloften of feesten en hij kan zowel jongeren als ouderen goed vermaken. Hij treedt altijd op met veel enthousiasme en weet het publiek mee te nemen en te betoveren. Iedereen zal dan ook zeker na afloop razend enthousiast zijn over de kunsten die hij vertoond heeft. Dit enthousiasme komt natuurlijk ook goed van pas op beurzen en daarom is Jordi dus zeer geschikt als beursgoochelaar.