Wat te doen als uw ex niet wil meewerken bij een vakantie met uw kind

Een scheiding kan goed verlopen, maar in enkele gevallen komen er problemen. Bijvoorbeeld als een ex niet wil meewerken bij het boeken van een vakantie voor u en uw kind. Uw ex moet namelijk toestemming verschaffen als u met uw kind het land uit wilt. Dit betekent in eerste instantie dat u niet weg kunt. Zowel u als uw kind worden in deze situatie benadeeld doordat uw ex niet wil meewerken. Toch is er een manier om zonder deze toestemming op vakantie te kunnen met uw kinderen, waarbij u vervangende toestemming van een rechter nodig heeft. Schakel daarom nu een advocaat in via Meester & Meer advocaten en mediators om dit alsnog mogelijk te maken.

Uw ex wil niet meewerken in het belang van uw kind

Dat een ex niet wil meewerken na de scheiding komt vaker voor dan u denkt. U heeft wellicht plannen voor een vakantie of de vakantie zelfs al geboekt. Echter moet uw ex-partner altijd toestemming geven als uw kinderen meegaan op reis. In de meeste gevallen gaat dit soepel, maar soms wil de ex niet meewerken en moet er een vervangende toestemming via de rechter aangevraagd worden. Hierbij wordt in het belang van het kind gekozen voor een passende oplossing. Deze toestemming kan echter door beide ouders aangevraagd worden. Het is dus nooit zeker of deze toestemming ook daadwerkelijk wordt toegekend. Zo kunt u de vakantie wellicht toch door laten gaan als uw ex niet wil meewerken. Daarnaast kunt u ook bij de rechter aankloppen als uw ex niet wil meewerken in het geval van:

  • Het aanvragen van een identiteitskaart of paspoort voor uw kind
  • Inschrijving bij een school of kinderdagverblijf
  • Medische behandelingen bij uw kind
  • De verkoop van een gezamenlijke woning
  • Andere gevallen met betrekking tot uw kinderen

In al deze gevallen is het raadzaam om, indien u er niet uitkomt met uw ex-partner, een advocaat in te schakelen om u te helpen bij het proces. De advocaten van Meester & Meer kunnen u zowel in als buiten de rechtszaal bijstaan gedurende de periode. Zo staat u er niet alleen voor tijdens deze emotionele tijd en kunnen we het proces snel en eenvoudig voor u oplossen waardoor u alsnog op vakantie kunt gaan als uw ex niet wil meewerken. Voor meer informatie over ons werk of over de vervangende toestemming kunt u kijken op vervangende-toestemming-zaken.nl. Hier staat alle informatie omtrent de vervangende toestemming en het familierecht op omschreven.

Onze advocaten helpen u

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met Meester & Meer advocaten en mediators middels de contactgegevens op onze website. Daarnaast kunt u ook het contactformulier invullen. Onze advocaten komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug. Door onze jarenlange expertise kunnen wij u altijd bijstaan voor advies en al uw vragen. Daarnaast kunt u ten alle tijden een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek bij ons aanvragen. Wij kunnen u tijdens dit gesprek meer vertellen over onze werkwijze en al uw vragen omtrent uw zaak beantwoorden. Hierin kunnen wij ook beslissen of u een zaak heeft op basis van de informatie die u ons verschaft. Zo zult u nooit voor verrassingen komen te staan. Daarnaast kunnen wij u dan ook meer duidelijkheid geven over de kosten. Het prijskaartje is afhankelijk van uw inkomen en de zaak die u heeft. Voor kortere vragen zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. Wij hopen u te mogen helpen met uw problemen tijdens en na de scheiding als uw ex niet wil meewerken.