Winterbanden voor wintersport

Afgelopen jaar ben ik voor het eerst met een aantal vrienden op wintersport gegaan. Ik was de enige van mijn vrienden die nog nooit geweest was. Veel van mijn vrienden gingen al jaren samen en probeerde mij elke keer over te halen om mee te gaan. Ik ben zelf iemand die liever de zon opzoekt en naar het strand gaat, dus ging ik nooit met ze mee. Maar ze probeerden het elk jaar weer en achteraf vertelden ze elke keer dat het zo gezellig en leuk was. Dit jaar wisselde ik van baan en besloot om een maand vrij te nemen voordat ik met mijn nieuwe baan zou beginnen. Dit was precies de maand dat mijn vrienden weer op wintersport zouden gaan. Daarom besloot ik om deze keer wel mee te gaan, ik had toch al vrij en dan kon ik eindelijk eens zien waar ze het over hadden. De jongens gaan bijna elk jaar naar het zelfde gebied in Zwitserland en hadden ook weer voor hier geboekt. Ze gaan altijd met de auto en vroegen of ik ook wilde rijden. In mijn stationwagon en een auto van mijn vriend zouden we allemaal kunnen passen. Dat vond ik geen probleem, maar ik had er niet over nagedacht dat ik dan ook winterbanden moest kopen. In Nederland gebruik ik nooit winterbanden en ik heb er ook nog nooit mee gereden. Gelukkig vertelde een van mijn vrienden mij dat ik winterbanden op mijn auto moest laten zetten, want anders was ik dat waarschijnlijk vergeten. Hij vertelde mij dat sneeuwkettingen ook verplicht zijn in veel landen, maar dat hij die nog had liggen en wel voor mij kon meenemen. 

Winterbanden via JD Banden & Velgen

Ik wilde mij eerst inlezen over het nut van winterbanden en bezocht de website van de ANWB. Hier kon ik al veel lezen over de voordelen van de banden. Op de site staat ook aangegeven dat de banden veel voordelen kunnen hebben in Nederland, vooral vanwege de kortere remweg wanneer het glad is. Ik wist eigenlijk niet eens wat voor banden ik had, want ik had alleen mijn banden verwisselt toen ze aangaven bij de garage dat het moest. Met mijn nieuwe kennis ging ik opzoek naar een bedrijf waar ik winterbanden kon kopen voor mijn auto. Ik vond verschillende bedrijven, maar ik wilde graag banden van mijn automerk en geen replica’s. Ik weet dat replica banden een stuk goedkoper kunnen zijn, maar voor mijn auto koop ik altijd originele onderdelen en wilde dit ook doen voor mijn banden. Originele onderdelen zijn vaak veel betrouwbaarder en van betere kwaliteit. Op de website www.jdbandenvelgen.nl zag ik dat ik daar mijn banden kon laten verwisselen. Ik vond het een fijn idee dat deze garage gespecialiseerd is in banden, daardoor weten ze er alles van af. Ik belde ze op voor een afspraak en maakte er eentje voor de week erop.

Goede en snelle service

Toen ik aankwam bij de garage werd ik netjes verwelkomt met een kopje koffie. Ik had geluk, want ze vertelden me dat het tijdens de winter vaak druk is, maar dat ze mij meteen konden helpen. Het zou niet lang duren en ik besloot om even snel een paar boodschappen te doen. Toen ik terugkwam stond mijn auto al klaar met de nieuwe winterbanden. Aangezien ik aangaf dat het mijn eerste winterbanden ooit waren, gaven ze ook nog een aantal tips over het gebruik ervan. Die tips zouden goed van pas komen voor bij de wintersport.

Winterbanden via JD Banden & Velgen is een goede keuze

  • Ze zijn gespecialiseerd in banden
  • Verkopen alleen originele onderdelen
  • Hebben een snelle en goede service