Wist u dat u altijd recht heeft op uw legitieme portie?

Wanneer iemand komt te overlijden, betekent dit in veel gevallen dat er een erfenis is om te verdelen. Wanneer iemand een testament heeft opgesteld, hoeft het geen ingewikkelde zaak te zijn om de erfenis rechtmatig te verdelen. Mocht het zo zijn dat er geen testament is opgesteld terwijl er toch veel te verdelen valt, dan is het belangrijk dat er een deskundige wordt ingezet om de nalatenschap goed te verdelen. Mocht u daarom graag een keer willen weten wat er allemaal mogelijk is om de erfenis goed te verdelen, kijk dan een keer op het internet welke mogelijkheden er allemaal zijn om dit deskundig te laten doen. Wij willen u in deze tekst graag meer voorlichting geven over het begrip ‘legitieme portie’. Het zou ons niet verbazen dat u nog nooit van deze term gehoord heeft. Het is namelijk zo dat heel veel mensen niet goed op de hoogte zijn van het bestaan van de legitieme portie. Wij willen u daarom graag uitleggen wat de legitieme portie precies is. Het is namelijk zo dat wanneer u te horen krijgt dat u wordt uitgesloten van de erfenis, dat u altijd nog recht heeft op de legitieme portie. Het is namelijk in Nederland zo geregeld dat iemand niet uitgesloten kan worden van de erfenis. Dat betekent dat zelfs wanneer u daar goede redenen voor heeft, het niet mogelijk is om iemand uit te sluiten van de groep mensen die uw nalatenschap zullen ontvangen. Mocht u deze persoon zijn die uitgesloten wordt, dan is het daarom belangrijk om te weten dat u altijd aanspraak kunt maken op uw legitieme portie. Mocht u hier graag meer over willen lezen, dan kunt u altijd een keer naar onze site komen kijken. Hier hebben wij namelijk allerlei nuttige informatie weten te posten zodat u in een oogopslag kunt zien wat wij allemaal voor u kunnen betekenen.

Uw legitieme portie kan u niet worden afgenomen

Wanneer u te horen krijgt dat u niets van de erfenis zult ontvangen, is het goed om te weten dat u altijd recht heeft op uw legitieme portie. Het is belangrijk om goed in de gaten te houden dat dergelijke portie niet hetzelfde is als het kindsdeel. Het is namelijk zo dat een kindsdeel altijd groter is dan de legitieme portie. Mocht u dus hoge verwachtingen hebben van de legitieme portie, dan moeten wij uw hoop een beetje koesteren. Het is namelijk zo dat wij u veel kunnen beloven, maar gouden bergen liggen niet in het verschiet. De legitieme portie is namelijk slechts een deel van het kindsdeel. Het is echter goed om te weten dat u in ieder geval nog niets kunt krijgen. Wat u allemaal moet doen om dat deel te krijgen waar u recht op heeft, kunnen onze mensen u vertellen. Wij hebben namelijk heel veel ervaring met het aanvragen van een legitieme portie en wij helpen u daarom ook graag om uw deel te bemachtigen. Wij hopen daarom dat wij u snel een keer op onze site zouden mogen verwelkomen. Wij staan altijd voor u klaar om u te helpen dus wanneer u met ons wilt bellen, kunt u ons ook altijd even bereiken.

Wij zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft

Wij hopen dat wij u in deze korte tekst voldoende uitleg hebben kunnen geven over de mogelijkheden die er zijn om te krijgen waar u recht op heeft. Kortom:

  • wij hopen u snel een keer op onze site te mogen ontvangen
  • hier leest u welke stappen wij voor u kunnen zetten
  • wij staan altijd voor u klaar

Kijk snel op Legitieme.info.