Vergelijk energieprijzen voor de beste deal!

Ondernemers moeten altijd letten op de kleintjes. Uiteraard kun je als ondernemer kijken naar de inkoopprijzen van groot materiaal en het inzetten van personeel. Dat zijn de dingen waar iedereen op let. Wij hebben als organisatie de laatste jaren de aandacht gevraagd voor de aspecten waar te weinig ondernemers op letten. Zoals de prijs van papier wanneer dit in grotere hoeveelheden gekocht wordt. Of het bekijken van de energiemogelijkheden. Vergelijk energieprijzen & bespaar geld – is lange tijd ons motto geweest. Ik vergelijk energieprijzen via SlimMetEnergie (slimmetenergie.com) – was de opzet van onze campagne. Via de website van onze partner kunnen alle particulieren en ondernemers binnen de kortste keren zien wat de prijzen van energie zijn en wat zij extra konden krijgen wanneer zij direct intekenden. Het werd een succes. Een groot succes. Verschillende ondernemingen hebben doorgegeven dat zij door onze volledige campagne duizenden euro’s per jaar besparen op de kleine kosten. Vergelijk energieprijzen en zorg ervoor dat jij ook de juiste deal pakt!

Vergelijk energieprijzen op de juiste manier

Ik vergelijk energieprijzen sinds een jaar of drie geleden. Het opzetten van een organisatie om mensen bewust te maken van onbewust hoge kosten binnen het bedrijfsleven heeft ervoor gezorgd dat wij nog strakker de buikruim aangetrokken hebben. We willen niet alleen het goede voorbeeld geven. Zo werkt het niet. We willen graag zelf kijken wat de mogelijkheden zijn, hoeveel geld het oplevert en of het een goede manier is om aan het werk te gaan. Zo hebben we een idee moeten schrappen omdat het niet haalbaar bleek. Wc-papier inslaan in bulk leverde een flinke besparing op, maar de muizen zaten eerder in het einde van de verpakking dan wij op de helft konden komen qua verbruik. Ik vergelijk energieprijzen voor mijn bedrijf en ook voor mijn huishouden. Tegenwoordig vergelijk ik de prijzen elk jaar medio december. Om eerlijk te zijn heb ik een complete lijst gemaakt met alle;

  • overeenkomsten
  • contracten
  • en abonnementen

om op die manier alles ineens te doen. Gemiddeld bespaar ik thuis ongeveer €300 met deze aanpak. Binnen de organisatie heeft dit in het tweede jaar gezorgd voor een besparing van €4300. En dat is voor een kleine onderneming. Een van onze grotere leden (een internationale grootmacht) bespaarde maar liefst € 26.970. Dat is waarom ik zeg: vergelijk energieprijzen en alle andere vaste lasten!

Niet te ver gaan met besparingen

Vergelijk energieprijzen en bespaar. Vergelijken kan zorgen voor flinke besparingen en leuke mogelijkheden, maar we raden onze leden aan om niet te ver te gaan met het besparen van geld. Dat willen we ook hier benadrukken. Kijk, het weghalen van een gratis koffieapparaat in de personeelskamer lijkt een leuke besparing, maar is dit de manier waarop je geld in de zak wilt houden? Deuren die niet meer open kunnen om warmte vast te houden? Een rantsoen instellen op de koekjes tijdens de pauze? Probeer vooral te besparen op de vaste lasten die gemaakt worden en die de mogelijkheid bieden om te besparen. Wanneer het gaat om je netwerk of de mensen die voor je werken, dan is het goed om eens verder te kijken en juist meer geld neer te leggen. Wat gebeurt er wanneer je elke middag om twee uur even rondgaat met blikjes frisdrank en een snackje? Grote kans dat het aardig in de kosten kan lopen wanneer je een groter bedrijf hebt, maar je krijgt er vaak nog veel meer voor terug. Vergelijk energieprijzen en je hebt deze kleine investering zo weer terug – bij ons was het een bijzonder succesvol programma in ieder geval!