Zilveren munten gekregen van mijn opa

Toen ik jong was ging ik veel met mijn opa om. Mijn opa was altijd erg aardig voor zijn kleinkinderen en ik kan mij herinneren dat iedereen dol op hem was. Elke zondag gingen mijn broer en ik naar hem toe. Hij woonde in een zelfstandig appartement in een verzorgingshuis en kon nog alles zelf doen. Bijna elke keer dat wij bij hem langskwamen had hij een bord met koekjes voor ons klaarliggen en schaakten we verschillende potjes. Veel van zijn kleinkinderen hebben leren schaken van mijn opa. Hij vond het belangrijk dat je bij een spel goed moest nadenken en hij daagde ons altijd uit om met een slimme oplossing te komen. Hij liet ons vaak winnen en gaf ons dan wat geld als beloning. Hij had een grote verzameling zilveren munten en ik vond het altijd erg interessant om de verzameling te zien. Hij vertelde ons vaak dat alle kleinkinderen een gedeelte van de verzameling zou krijgen als hij er niet meer was. Mijn opa verzamelde de munten als investering, maar volgens mij vond hij het vooral leuk om te verzamelen en aan zijn kleinkinderen te laten zijn. Na zijn overlijden kregen alle kleinkinderen zoals hij beloofde een gedeelte van de verzameling. Ik heb mijn zilveren munten altijd netjes opgeborgen en eens in de zoveel tijd bekeek ik de munten. Voor mij hadden de munten vooral sentimentele waarde en niet financiële waarde. Vorig jaar wilde ik toch graag weten wat de financiële waarde was van de munten en het bleek dat de zilveren munten een leuk bedrag waar waren. Sindsdien ben ik mij meer gaan interesseren in het kopen van zilveren munten als belegging.

Zilveren munten kopen bij Silver Fund

Ik bezocht verschillend pagina’s om te lezen en leren hoe je kan beleggen in zilver via de munten. Ik vond het erg interessant en het leek mij een goed idee om munten te kopen. Ik bezocht verschillende webshops, om te zien waar ik het beste de zilveren munten kon kopen. Een van de pagina’s die erg voordelig bleek was silver-fund.be. Ik kocht hier een aantal munten voor de eerste keer. Het waren vooral munten die ik mooi vond en waarvan ik dacht dat ze een goede aankoop waren. Het leek mij leuk om een verzameling te maken, net als mijn opa had. Als ik er uiteindelijk een mooi bedrag aan kon overhouden, dan was dat mooi meegenomen. Het voordeel van zilveren munten kopen via deze website is dat je een aangepast btw-tarief betaalt. De munten worden gezien als verzamelobjecten en daarom betaal je niet het volledige tarief over de aankoop. Je betaalt alleen btw over de winst die Silver Fund maakt op de verkoop, hierdoor betaal je veel minder btw. Tegenwoordig koop ik vooral tubes en monsterboxen via deze website. Ik koop dan meerdere zilveren munten tegelijk, waardoor Silver Fund minder winst maakt per munt en ik minder btw hoef te betalen

Een goede website voor de verzamelaar

Silver Fund is een goede website voor mensen die zilveren munten willen kopen. Het maakt niet uit of je de munten koopt voor je verzameling, of als een investering, je kan hier altijd goede aankopen doen. Ik koop regelmatig zilveren munten op deze website en dit is een van mijn favoriete winkels om te kopen.

  • Je kan op deze website losse munten kopen, maar ook tubes en monsterboxen
  • Je betaalt een aangepast btw-tarief over de munten
  • De website is geschikt voor verzamelaars en investeerders
  • Dit is een van mijn favoriete zilverwebsites