Zwembadverwarming is nodig

compasspools - zwembadverwarmingOverweegt u de aanschaf van een zwembad bij uw woning in Nederland? Dan is het goed om te weten dat u er met alleen een bad nog niet bent, u hebt meer zaken nodig. Zo kunt u hier eigenlijk gewoon niet zonder goede Zwembadverwarming. Dat heeft te maken met het feit dat de temperaturen hier over het algemeen gewoon te laag zijn om ervoor te zorgen dat het zwemwater voldoende opwarmt. Alleen tijdens een extreem warme periode zal dit lukken, maar op andere momenten zult u zonder Zwembadverwarming te maken hebben met zwembadwater dat eigenlijk gewoon te koud is om in te kunnen zwemmen. Natuurlijk zijn er altijd mensen voor wie dit geen probleem is, er zijn immers ook mensen die zwemmen in een wak tussen ijs. Maar voor de meeste mensen is het geen pretje als het zwemwater te koud is. Daarom is het dus ook gewoon noodzakelijk om over een goed systeem voor Zwembadverwarming te beschikken. Het enige nadeel daarvan is dat deze systemen vaak veel energie verbruiken. Het aantal liters water in een zwembad is immers erg groot en voordat dat allemaal opgewarmd is, is er al heel wat energie verbruikt.

Zwembadverwarming hoeft geen energie te slurpen

Tenminste, dat is het geval als u kiest voor Zwembadverwarming bestaande uit een gasbrander en boiler. Dit systeem is in aanschaf niet zo duur, maar het verbruikt wel heel veel energie. Dat heeft als grote nadeel dat u een flink hogere energierekening kunt verwachten. De aanschafkosten mogen dan niet zo hoog zijn, de verbruikskosten zorgen er voor dat het alsnog een heel duur systeem is. Bovendien dient u het milieu natuurlijk ook niet echt met een dergelijk systeem. Gelukkig is er ook een alternatief dat een stuk milieuvriendelijker is, namelijk een warmtepomp. Dit systeem voor Zwembadverwarming heeft een iets hogere aanschafprijs, maar doordat het veel minder energie verbruikt is het op de lange termijn toch een flink stuk voordeliger. Bovendien is het zoals gezegd ook een stuk beter voor het milieu. Wilt u er echt zeker van zijn dat u met uw Zwembadverwarming het milieu niet onnodig schade toebrengt? Dan is het aan te raden om dit verwarmingssysteem te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Zo zorgt u er alsnog voor dat de zon zorgt voor verwarming van uw zwemwater. Zo kunt u een zwembad bij uw eigen woning toch inpassen in een duurzame levensstijl.

Compass Pools voor uw verwarmingssysteem

Hebt u al een zwembad en bent u daarvoor op zoek naar Zwembadverwarming? Of moet u het bad nog aan laten leggen en wilt u zich alvast laten informeren over de mogelijke verwarmingssystemen die er zijn? Dan moet u eens contact opnemen met Compass Pools. Zij zijn namelijk echte specialisten op het gebied van zwembaden en u kunt bij hen dan ook terecht voor diverse verwarmingssystemen. Door hun jarenlange ervaring op dit gebied kunnen zij u ook uitstekend adviseren over wat voor u nu eigenlijk de beste keus is. U kunt bij hen uiteraard niet alleen maar terecht voor een Zwembadverwarming, zij kunnen u alles leveren wat u nodig hebt op het gebied van zwembaden, namelijk:

  • keramische zwembaden voor buiten en binnen
  • afdekkingsmaterialen, om te voorkomen dat het water vies wordt
  • filtersystemen, voor waterreiniging
  • overloopsystemen
  • producten op het gebied van desinfectie

Ook als u dus niet alleen maar op zoek bent naar Zwembadverwarming, maar nog helemaal aan het begin van het proces staat en nog een bad aan moet schaffen, is Compass Pools de juiste keus. Zij kunnen u alles leveren wat u nodig hebt en alles voor u aanleggen, zodat u bij huis heerlijk kunt zwemmen in uw eigen zwembad.