Een nieuwe vloer nodig? Maak dan keuze uit de verschillende troffelvloeren

Op het moment dat je in een bepaalde sector werkzaam hebt, dan moet je af en toe nadenken over een vloer. Als je een boer bent of werkzaam bent in agrarische sector, dan is het bijvoorbeeld fijn als je een vloer hebt die je gemakkelijk schoon kunt maken en waar je ook machines op kunt zetten. Hygiëne speelt hierbij uiteraard ook een belangrijke rol. Daarom is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je de vloer in deze sector gemakkelijk schoon kunt maken. Vandaar dat je in deze sector prima gebruik kunt maken van troffelvloeren. Deze vloeren zijn zeer gemakkelijk schoon te maken én je kunt er zonder problemen machines op zetten. De basis van een troffelvloer bestaat uit PMMA-hars en fijn grind. De hars zorgt ervoor dat het fijne grind wordt samengebonden. Over de resulterende troffelmassa wordt dan een sealer aangebracht. Deze sealer zorgt ervoor dat de vloer helemaal dicht is waardoor er geen vuil of vloeistoffen naar binnen kunnen. Dat maakt troffelvloeren zeer hygiënisch en perfect voor omgevingen die stofvrij moeten blijven. Daarom zijn troffelvloeren bijvoorbeeld ook erg geschikt voor computerruimtes. De troffelvloeren voorkomen dat stof zich ophoopt in servers en racks. Veehouders kunnen ook prima uit de voeten met troffelvloeren. Troffelvloeren zijn op zichzelf dus niet per se goed of slecht. Het hangt voornamelijk af van de toepassing en de sector. Heb je een goede vloer nodig die je gemakkelijk kunt reinigen en wil je er veel zware materialen op stallen, dan zijn troffelvloeren zeer geschikt. Mocht je een troffelvloer willen leggen, dan kun je dat in principe zelf doen. Het aanbrengen van een troffelvloer gaat in een aantal stappen. Allereerst heb je te maken met voorbereidende werkzaamheden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je eerst de ondergrond goed schoonmaakt en dat je deze vervolgens gaat schuren. Een goede ondergrond is het halve werk. Daarna ben je er nog niet, want als je op een succesvolle wijze een troffelvloer wilt aanbrenger dan heb je een goede hechtprimer nodig. Deze moet je na het aanbrengen minstens 24 uur laten drogen. Tot zover is alles nog vrij eenvoudig. Het moeilijke gedeelte komt na de primer. Dan ga je namelijk de daadwerkelijke troffelvloer leggen. Je begint met het aanbrengen van een tussenlaag, de zogenaamde troffelmassa. Deze moet met de hand worden aangebracht en het is erg belangrijk dat er heel netjes en vooral vlak wordt gewerkt. Tot slot moet de seallaag er nog overheen. Deze zorgt zoals gezegd voor extra bescherming. Doordat de hars erg snel uithardt, kun je de vloer binnen 2 uur al in gebruik nemen. Het voornaamste voordeel van troffelvloeren is dan ook dat je maar liefst 1.500 m2 aan vloer kunt leggen per dag.

Troffelvloeren bestel je natuurlijk via mesa-coatings.eu

Of je nu troffelvloeren wilt bestellen voor in de agrarische sector of de computerindustrie, je kunt altijd terecht bij Mesa Coatings. Via dit bedrijf kun je verschillende vloeren bestellen waaronder dus ook troffelvloeren. Andere vloeren die je kunt bestellen zijn bijvoorbeeld:

  • Gietvloeren
  • Coatingvloeren
  • Epoxyvloeren
  • Siergrindvloeren
  • PMMA vloeren

Kortom, bij Mesa Coating heb je voldoende keuze en voor iedere wens is er vaak een geschikte vloer te vinden.

Neem gerust contact op voor meer informatie

Wil je meer weten over de verschillende vloeren en mogelijkheden, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met Mesa Coatings. Via de site zelf kun je al heel veel informatie vinden. Maar mocht je er niet uitkomen, dan kun je natuurlijk altijd even bellen. Tevens kun je een email sturen. Het is dus maar net wat je prettiger vindt.