Energiemaatschappij kiezen

Hoeveel aandacht heb jij besteed aan de energiemaatschappij kiezen waar jij nu een contract bij hebt? Sommige mensen zijn hier heel bewust mee bezig geweest en oriƫnteren zich ook nog regelmatig op de mogelijkheden die zij op dit gebied hebben. Maar voor velen is het zo dat zij eenmaal een keus hebben gemaakt voor een bepaalde leverancier en daar eigenlijk gewoon al jaren bij zitten, zonder zich af te vragen of er andere, betere opties zijn. Als je nu opnieuw aan de slag zou moeten gaan met een energiemaatschappij kiezen, hoe zou jij dat dan aanpakken? Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden op dit gebied, het aantal aanbieders is de laatste twintig jaar echt enorm gestegen, door het vrijgeven van de energiemarkt. Je hebt dus ook echt wat te kiezen, je hoeft geen genoegen te nemen met de leverancier die voor jouw gebied is aangesteld. De vele mogelijkheden brengen als voordeel met zich mee dat je zeker een aanbieder kunt vinden die bij jou past, maar tegelijkertijd is het ook altijd zo dat veel opties de keus lastig kunnen maken. En dat geldt ook voor een energiemaatschappij kiezen, er zijn zoveel opties dat het lastig kan zijn om uit te vinden welke nu het best bij jou past.

Let hierop bij energiemaatschappij kiezen

Wat zijn nu punten om in het oog te houden op het moment dat jij een nieuwe energiemaatschappij kiezen gaat? Voor steeds meer mensen is het belangrijk dat ze de keus hebben voor groene stroom en soms zelfs ook groen gas. Zij zoeken op duurzaamheid, omdat zij hun steentje bij willen dragen aan een beter milieu. Voor anderen speelt dit weer veel minder mee, zij zijn vooral op zoek naar de laagste prijs en of ze dan groen of grijs krijgen, dat maakt hen minder uit. Hoe het ook zij, dit is dus in ieder geval wel punten waar je op kunt letten als je een energiemaatschappij kiezen gaat. Je kunt jezelf hierbij afvragen:

  • wil ik groene of grijze energie?
  • moet de groene energie opgewekt zijn in Nederland of is uit het buitenland ook prima?
  • op wat voor manier moet de duurzame stroom opgewekt zijn?
  • welke prijs ben ik bereid te betalen?

Dat er de keus is tussen groen en grijs, dat is bij de meeste mensen wel bekend, maar zij weten vaak niet dat zij ook de optie hebben om zelf te kiezen uit welk land het komt. En als zij kiezen voor groen, dat zij dan soms ook zelf kunnen kiezen of dit zonne-energie, windenergie of waterenergie moet zijn, bijvoorbeeld. En ook de prijs zal voor jou natuurlijk een rol spelen bij een energiemaatschappij kiezen, want niemand wil natuurlijk heel veel meer betalen dan noodzakelijk is.

Hulp bij vergelijken

Er zijn dus verschillende punten om op te letten bij een energiemaatschappij kiezen en er zijn dus veel maatschappijen om uit te kiezen. Hoe vind jij er dan eentje die bij jou past, zonder dat je hier echt heel veel tijd aan hoeft te besteden? Dit kun je doen door gebruik te maken van een goede vergelijkingssite, waarbij je zelf veel verschillende selectiecriteria aan kunt vinken. Op die manier wordt een energiemaatschappij kiezen die helemaal bij jou past een stuk eenvoudiger! Een site die dit mogelijk maakt, is Slim Met Energie. Bij hen kun je specifiek selecteren op bijvoorbeeld groen en grijs, maar ook op zon of wind en op duur van het contract. Zo zie je snel welke leveranciers voldoen aan jouw eisen en wie van deze de voordeligste optie is in jouw geval. Dat maakt een energiemaatschappij kiezen dus een heel stuk eenvoudiger!