Gebruik van wikkelfolie

Wikkelfolie, Rekfolie | Verpakkingsindustrie Veenendaal

Voor het veilig vervoeren van pallets is wikkelfolie ideaal. Dit materiaal vormt zich helemaal naar de vorm van de producten die je wilt vervoeren en zorgt daarmee voor een optimale bescherming. Het is  fijn om te weten dat iedere bestelling die je verstuurt heelhuids op haar bestemming aankomt. Wat zijn de voordelen van wikkelfolie bij transport?

  • Bescherming tegen stof en vocht
  • Producten raken niet beschadigd
  • Ruimtebesparing
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Flexibel inzetbaar

Ten eerste laat wikkelfolie geen stof of vocht door. Voor diverse bestellingen is dat van groot belang. Denk bijvoorbeeld eens aan computeronderdelen. Deze raken beschadigd door vocht en de koelelementen kunnen door stof verstopt raken. Andere elektronische apparaten hebben overigens evengoed met deze problemen te maken. Vrijwel elk elektronische apparaat moet volledig afgesloten vervoerd worden. Een tweede voordeel van wikkelfolie is dat de bestelling niet beschadigd raakt. De folie zorgt ervoor dat de producten niet kunnen bewegen tijdens transport. Ze kunnen hierdoor niet tegen elkaar aanbotsen of op de grond vallen. Ook stoten ze niet tegen elkaar, waardoor het aantal DOA producten drastisch afneemt. Een ander voordeel is de ruimtebesparing. Door pallets in te wikkelen worden producten waarbij dit mogelijk is goed samengedrukt. Producten met verschillende vormen passen zo op één pallet en hoeven niet verdeeld te worden. Artikelen die normaal gesproken veel ruimte innemen, passen nu plotseling veel dichter op elkaar. Hierdoor is elke pallet voorzien van een maximale lading. Ben je nieuwsgierig naar de voordelen van wikkelfolie? Ga dan eens naar https://www.viv.nl/wikkelfolie. Op deze site krijg je te weten wat de verschillen zijn tussen de beschikbare soorten. Zo weet je direct welke soort jij nodig hebt voor jouw levering. De prijs staat duidelijk vermeld. Zo kun je daar rekening mee houden bij het maken van een keuze!

Het aanbrengen van wikkelfolie

Naast al het bovenstaande is wikkelfolie eenvoudig aan te brengen. Je kunt kiezen voor twee methodes: handmatig en machinaal. Het handmatig aanbrengen heeft in veel gevallen de voorkeur. Dat kost natuurlijk wat tijd, maar je hoeft geen machine aan te schaffen. Bovendien weet je na verloop van tijd precies wat je moet doen en is de klus snel geklaard. Om de folie handmatig aan te brengen volg je een paar stappen. Eerst plaats je de klevende kant van de rol op de bestelling.  Vervolgens wikkel je de rol verder af. Let daarbij goed op dat je de folie op een juiste manier aanbrengt. Leg de klevende kant naar binnen, anders kleven de pallets aan elkaar! Wil je geen fouten maken, dan kun je kiezen om de wikkelfolie met een machine aan te brengen. Je plaatst een rol in de rolhouder en het apparaat doet de rest. Hierbij is het van belang dat je de rol op een correct manier in de machine stopt. Vaak staat duidelijk aangegeven hoe je dat moet doen.

Zeer flexibel materiaal

Wikkelfolie is zeer flexibel materiaal. Dit is een van de redenen dat het zoveel gebruikt wordt: het is inzetbaar voor elke klus. De folie is bovendien beschikbaar in verschillende diktes. Welke dikte je kiest, is afhankelijk van het gewicht van je pallet. Voor lichtere pallets kun je dunner materiaal gebruiken, bij zwaardere leveringen kies je voor dikkere folie. Het kan aanlokkelijk zijn om een dunnere rol te kiezen, omdat deze in de regel goedkoper is. Neem echter geen risico! Je wilt dat je bestelling zonder problemen op de bestemming aankomt, bezuinig dus niet op de kwaliteit van transport. Wil je meer weten over wikkelfolie? Ga dan snel naar bovenstaande site en bekijk het volledige assortiment. Je krijgt hier meer informatie over de dikte en de rekbaarheid van het materiaal. Lees meer…