Hennepkwekerij opgerold

Is je hennepkwekerij opgerold? Dan is het zaak om snel en goed te handelen. Wanneer je op tijd een advocaat inschakelt dan kunnen vervelende situaties worden voorkomen. De straf op het telen van hennep ligt hoog. Het kan zelfs voorkomen dat de aanklager dreigt met een gevangenisstraf. In de meeste gevallen lukt dit echter niet, houd dus altijd het hoofd koel. Wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt dan volgen er een aantal stappen die je zorgvuldig moet doorlopen. Wanneer je weigert mee te werken wordt dit gezien als een schuldbekentenis. Je zit dan vanaf het eerste moment in de problemen. Het is daarom verstandig om gewoon mee te werken met het onderzoek, je hebt dan de grootste kans dat je hier zonder kleerscheuren doorheen komt. Wel moet je zorgen dat je tijdens het doorlopen van de stappen geen fouten maakt. Waar moet je rekening mee houden als je hennepkwekerij opgerold wordt?

  • De geldboete
  • Verhoor door de politie
  • TOM-zitting

Wanneer de politie je hennepkwekerij opgerold heeft dan zal men bekijken hoeveel geld je met de teelt verdiend zou kunnen hebben. Dit bedrag wordt geschat en kan daarom enorm afwijken van de inkomsten die je daadwerkelijk met de verkoop van de plantjes hebt binnengekregen. De boete die je krijgt opgelegd is sterk afhankelijk van een aantal factoren. De hoeveelheid plantjes speelt uiteraard een belangrijke rol. Ook kijkt men of je gebruikte energie hebt afgetapt (gestolen) en om hoeveel elektriciteit het gaat. Deze factoren, samen met enkele andere, bepalen de hoogte van de boete. Wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt mag je dus verwachten dat je veel geld zult moeten betalen. Dit is echter nog niet alles: wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt dan zal de politie je uitnodigen voor een verhoor op het politiebureau. Voordat dit verhoor begint is het zaak om een advocaat in te schakelen. Het is cruciaal nooit zomaar een verklaring af te leggen. Soms maakt een agent tijdens het onderzoek een vormfout. Wanneer dit gebeurt is de aanklacht niet geldig en zul je niet worden veroordeeld. Wanneer je een verklaring hebt afgegeven waarin je bekent dat jouw hennepkwekerij opgerold is, dan kun je toch vervolgd worden! Je had in deze situatie zonder problemen weg kunnen komen, maar door een eigen verklaring zit je dan alsnog in de problemen. Kortom: schakel altijd een strafrechtadvocaat in en beken nooit direct schuld. Dit kan alleen maar in je nadeel werken en is daarom altijd onverstandig! Word je hennepkwekerij opgerold? Houd dan je mond dicht!

Hennepkwekerij opgerold; geen TOM!

Een TOM (Taakstraf Openbaar Ministerie) is een straf die door het Openbaar Ministerie kan worden opgelegd. Dit gebeurt in een TOM-zitting, waarbij de aangeklaagde wordt uitgenodigd op het Ministerie en een schikking krijgt aangeboden. Hier komt dus geen onafhankelijke rechter aan te pas. Wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt mag je verwachten dat je voor een TOM-zitting wordt uitgenodigd. Dit is niet heel gek, dit type zitting is voor het OM namelijk heel gunstig. Men kan hier een straf opleggen die niet eerst getoetst hoeft te worden. Was je misschien bij de rechter vrijgesproken, dan kun je in deze zitting alsnog worden veroordeeld. Er bestaan een aantal misvattingen over dit type zitting:

  • Je krijgt een lagere straf
  • Je krijgt geen strafblad

In de eerste plaats krijg je niet per definitie een lagere straf bij een TOM-zitting. Wanneer je hennepkwekerij wordt opgerold raak je vaak in paniek en ben je bang voor een gevangenisstraf. Wanneer het Openbaar Ministerie je dan een taakstraf aanbiedt ben je geneigd om dit te accepteren. Doe dit echter niet. Het komt vaak voor dat de politie een vormfout maakt of dat de rechter het niet waarschijnlijk acht dat je de planten hebt geteeld. In deze gevallen word je vrijgesproken en krijg je helemaal geen straf. Wanneer je een schikking accepteert zul je toch een bepaalde straf moeten uitdienen, terwijl dit misschien helemaal niet nodig was geweest. In de tweede plaats krijg je bij het accepteren van een schikking ook gewoon een strafblad. Veel mensen denken dat ze dit met een regeling kunnen voorkomen, maar komen van een koude kermis thuis. De enige manier waarop je geen strafblad krijgt is door te worden vrijgesproken. Wanneer je hennepkwekerij opgerold wordt is het daarom belangrijk om niet te snel een lage straf te accepteren, maar om af te wachten wat de rechter hiervan zegt. Vaak is moeilijk te bewijzen dat de politie precies jouw hennepkwekerij opgerold heeft en kom je zonder strafblad weg.

De beste verdediging

Raak niet in paniek en schakel direct een goede advocaat in. Op https://www.advocaathennepkwekerij.nl vind je de allerbeste strafadvocaten tegen zeer scherpe tarieven. Sommige zaken worden Pro Deo behandeld, voor andere zal moeten worden betaald. Men spreekt van tevoren een vaste prijs af, zodat je direct weet waar je aan toe bent. Bij dit bedrijf is het  bovendien mogelijk om een gratis intakegesprek te voeren. Tijdens dit gesprek, wat uiteraard helemaal vertrouwelijk is, krijg je een concreet beeld van de mogelijkheden die je hebt. Wanneer het aannemelijk lijkt dat de zaak gewonnen kan worden dan zijn deze advocaten altijd bereid om deze te accepteren. De site rekent iets minder en hoopt op deze manier meer klanten binnen te halen. Voor weinig geld krijg je dus een uitstekende verdediging; wat wil je nog meer? Is je hennepkwekerij opgerold en verkeer je in zwaar weer, neem dan snel contact op met de vakmensen op bovenstaande site!