Leidekker Roosendaal wist wel raad met ons pand

We zijn de eigenaren van een monumentaal pand vlak over de grens van Nederland. We hebben er veel geld ingestoken en dat was aanvankelijk ook al het idee. Het was namelijk bekend dat de lage vraagprijs van het pand te maken had met de staat. En we wisten uiteraard dat er uitdagingen langs zouden komen toen we eraan begonnen. Je kunt niet zomaar alles doen met een pand wanneer het een monumentale status heeft gekregen. Er moet veel gedacht en gerekend worden en bepaalde aspecten mogen niet verdwijnen. Dat was een probleem toen we met het dak aan het werk wilden. De lokale leidekkers hadden er vrij weinig zin in. Dat was het idee dat we kregen toen we de reacties van de bedrijven lazen die we het werk wilden laten doen. Daarom hebben we eens bij eigenaren van andere monumentale panden gevraagd en zij raadden Leidekker Roosendaal aan. We hebben lang gedacht dat Leidekker Roosendaal de naam van het bedrijf was. Zolang zelfs dat we hem nog altijd Leidekker Roosendaal noemen, terwijl we weten dat het eigenlijk Jurgen van Keulen is. Zijn lange lijst met referenties op jvkdaken.nl maakten hem voor ons dé Leidekker Roosendaal die we op ons project wilden hebben.

Kwaliteit voorop bij Leidekker Roosendaal

Toen we in gesprek gingen met Leidekker Roosendaal, kwamen we er direct achter dat het niet ging om haast, maar om echte kwaliteit:

  • Gebruik van sterke materialen;
  • Behoud van de uiterlijke kenmerken;
  • Functionele reparaties en vervangingen.

Dat was precies waar we naar op zoek waren. We hadden eerlijk gezegd ook niet echt haast. Er was geen lekkage, het dak moest alleen grotendeels vervangen worden omdat het slecht begon te worden en omdat we toch wilden isoleren aan de binnenzijde, was het aanpakken van de buitenkant wel net zo makkelijk. De Leidekker Roosendaal maakte een prijs voor ons op, we gaven akkoord en we kregen direct de planning te zien. Handig wanneer je duidelijkheid wilt, maar met alle panden waar zij aan het werk geweest zijn, kan het ook eigenlijk niet anders. Je moet een vakman zijn wanneer je als Leidekker Roosendaal in heel Nederland en België aan het werk kunt en mensen je maar blijven bellen. Wij zijn enorm tevreden over het eindresultaat en weten zeker dat we Leidekker Roosendaal vaker in zullen huren wanneer we iets hebben dat gedaan moet worden aan een van de oudere panden.

Werken met monumentale panden

Het werken met oudere panden is niet zo makkelijk. Het is voornamelijk iets waarbij je eigenlijk constant op zoek moet naar de juiste mensen voor het werk. Zelf aan de slag gaan is riskant, de verkeerde mensen inhuren is nog riskanter. We hebben door de jaren geleerd dat de mensen goed nagetrokken moeten worden. Dat is geen overbodige luxe. Het gaat vaak om panden met een waarde in de miljoenen en de panden hebben vaak ook nog een bepaalde status waar rekening mee gehouden moet worden. Zo heeft een vriend van ons een kasteel in Frankrijk gekocht waar de staat erg trots op is. Onze vriend, Ricardo, is ook erg trots nu omdat hij als koper gekozen is. Het gaat in zulke gevallen meestal niet om een biedoorlog. Het gaat om wie het pand of kasteel gegund wordt en wie de beste bedoelingen ermee heeft. In originele staat herstellen en openstellen voor het publiek zijn vaak kreten die het goed doen. Dit is overigens ook in Nederland te zien, in de oudere hoeves die nog te vinden zijn in het noorden van Groningen.

Lees meer…