Makelaars tarieven gezocht? Kies voor de beste tips van Makelaarkosten!

U wilt graag weten welke tarieven makelaars hanteren? Dan bent u bij ons van Makelaarkosten in goede handen. Wij geven u graag onafhankelijke verkoopadviezen mee voor de verkoop van u woning. Het is belangrijk om goed geïnformeerd van start te gaan. Als u direct naar een makelaar toe stapt, weet u zeker dat u maar een kant van het verhaal hoort. Als onafhankelijk platform geven wij u graag tips mee en uitleg over hoe u valkuilen kunt voorkomen. Makelaars hanteren namelijk uiteenlopende tarieven. Hoe dat mogelijk is en op welke wijze een makelaar zijn of haar tarieven samenstelt, leggen wij u graag uit. Voor de volledige informatie verwijzen wij u door naar onze handige website: makelaarkosten.nl. Kies ook voor de beste prijs.

Makelaars tarieven uitleg

Op dit moment bent u de mogelijkheden aan het verkennen omtrent makelaars tarieven. Makelaars hanteren ieder een eigen tarievenopbouw en verkoopstrategie. De hoeveelheid uren die een makelaar investeert en de materialen die hiervoor worden aangeschaft, zijn wisselend. In de meeste bestaat het grootste gedeelte van een makelaars tarief uit courtage. Dit is een percentage tussen de 1-2% dat de makelaar ontvangt voor de verkoop van uw woning. Daarbij worden de opstartkosten berekend. Dit tarief bestaat uit alle kosten die een makelaar maakt om uw woning in de verkoopmarkt te plaatsen. Denk aan advertenties op verschillende websites, mooie brochures en professionele foto’s. Hoe langer uw woning te koop staat, hoe meer kosten er gemaakt dienen te worden. Als er geïnteresseerden zijn, dienen er tevens bezichtigingen te worden gehouden, veel contact en eventueel een taxatie. Al deze kosten behoren tot makelaars tarieven. In uitzonderlijke situaties hanteren makelaars een vast tarief. Dit heeft voor- en nadelen, zoals elke keuze. U weet hierdoor vooraf wat u kwijt bent aan makelaarstarief. Daarbij dient u kritisch te kijken naar wat er allemaal behoord onder de vaste kosten. Cruciale diensten zijn vaak niet meegenomen hierin en daardoor dus extra. Bovendien dient u hetzelfde percentage courtage te betalen als het verkoopresultaat tegenvalt. Omdat elke makelaar een eigen tarievensysteem aanhoudt, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen. Hiervoor hebben wij op onze website ook een handige vergelijkingstool. Zo kunt u eenvoudig vergelijken, welke makelaar het beste bij u past en welke tarief hierbij hoort.

Makelaarscourtage is zeer bepalend voor makelaars tarieven

Courtage ligt, zoals gezegd, tussen de 1-2% van de verkoopprijs. Dit is al gauw €2000-6000. Aangezien het afhangt van de verkoopsom van uw woning, is deze kostenpost pas achteraf definitief. Tot die tijd kunt u dit berekenen op basis van de verwachte verkoopsom. Een verschil tussen 1-2% klinkt misschien als een klein, maar onthoudt dat het om flinke bedragen gaat, waardoor een klein verschil al vaak duizenden euro’s meer kost. Wij adviseren daarom om vooraf altijd meerdere offertes te laten uitbrengen door verschillende makelaars. Zo kunt u voor de makelaar gaan met het voordeligste tarief. Dit is een van de meest gemaakte fouten bij verkoop. Mensen gaan namelijk voor de makelaar in de buurt, in plaats van te vergelijken en dienen daardoor onnodig een flink bedrag in te leveren.

Makelaars tarieven samengevat:

  • Laat u goed vooraf door een onafhankelijke partij als wij informeren
  • Voorkom veelgemaakte fouten
  • Vraag meerdere offertes op
  • Bekijk altijd kritisch welke diensten er onder een vaste prijs vallen

Wilt u meer informatie over tarieven van makelaars? Bekijk dan nu onze website voor onze deskundige en onafhankelijke informatie: makelaarkosten.nl! Wij helpen u graag verder met al uw vragen omtrent koop en verkoop van ontroerend goed. Eerlijkheid en duidelijkheid, dat zijn onze uitgangspunten!