Meer en makkelijker laden met een aanhangernet

Wanneer je op het platteland woont, heb je vaker een aanhanger nodig dan wanneer je een huis in de stad hebt. Er wordt meer materiaal gebruikt en laten bezorgen is lang niet altijd een mogelijkheid. Al vanaf het eerste moment dat we gebruikmaken van onze aanhangers maken we gebruik van een aanhangernet. Niet omdat het verplicht is, maar omdat het op die manier makkelijker is om meer te laden. Houd er vooral rekening mee dat losse lading makkelijk verschuift en dat het dan ideaal is wanneer een aanhangernet de lading veilig bij elkaar houdt. Er kan dan immers niets uit de aanhanger vallen omdat je over een drempel rijdt of ineens hard moet remmen. Door hier gebruik van te maken, weten we simpelweg zeker dat alle lading ook overkomt. Een aanhangernet leent zich prima voor het vervoeren van hout, maar ook bouwmaterialen zoals stenen blijven veilig onder het aanhangernet zitten. Daar moet wel bij vermeld worden dat er een aanhangernet gekozen moet worden met een hoge kwaliteit, zoals die bij Afdekzeil Kopen te vinden zijn: afdekzeil-kopen.nl. Kies je voor kwaliteit, dan weet je ook direct zeker dat het echt goed gaat en daar gaat het al met al om toch?

Vervoeren met een aanhangernet voor de veiligheid

Veiligheid is van groot belang. Ook op het platteland is het belangrijk dat hierop gelet wordt en hier mag gerust extra aandacht aan besteed worden omdat het niet vanzelfsprekend is. Buiten de steden wordt doorgaans harder gereden en harder remmen is noodzakelijk vanwege overstekend wild, om maar iets te noemen. Een aanhangernet draagt dan op meerdere manieren bij aan de veiligheid:

  • De lading valt niet van de aanhanger af;
  • De bestuurder is zekerder tijdens het rijden;
  • Mensen achter de aanhanger hoeven geen angst te hebben voor de lading.

Daarom is het goed om te denken aan de veiligheid. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de andere mensen om je heen tijdens het rijden. Daarnaast wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat alles wat je geladen hebt ook daadwerkelijk aankomt. Dat betekent dat het in de aanhanger moet blijven liggen tot je op de plek van bestemming bent. Verstandig laden zorgt er daarnaast voor dat je meer lading mee kunt nemen, maar let wel op: het is van belang dat de lading evenredig in de aanhanger komt te liggen omdat dit het makkelijkst is tijdens het rijden. Verkeerd beladen maakt het rijden alsnog gevaarlijk, met of zonder een net.

Van de stad naar het platteland

Iets meer dan twee jaar geleden woonden we nog in Hilversum, maar we hebben besloten om de stap te zetten en richting Slagharen te verhuizen. Niet vanwege het pretpark, maar vanwege de ruimte en de mogelijkheden voor de kinderen. We dachten dat het een wereld van verschil was waarbij we helemaal op nieuw moesten aarden, maar dat viel erg mee. Er wonen hier namelijk veel mensen die eigenlijk uit de stad komen en die de ruimte opgezocht hebben. Het bevalt ons in ieder geval erg goed. Meer ruimte, meer grond en vooral een groter huis waarin de kinderen een complete speelkamer hebben en kunnen genieten van de ruimte. Dat er aanpassingen nodig zijn, zoals rijden met een aanhanger of de brievenbus op 200 meter van het huis hebben, dat nemen we graag voor lief. We hebben hier namelijk al veel meer mogelijkheden dan we ooit gehad hebben in Hilversum en dat gaat niet alleen op voor de kinderen, maar ook voor ons. Zo zijn we nu bijvoorbeeld aan het werk met de moestuin!