Riool ontstoppen door een vakman

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt dat het riool verstopt is geraakt. Het water in het toilet komt omhoog, er hangen vervelende luchtjes in huis, de gootsteen spoelt niet meer lekker door. Dan moet je je riool ontstoppen. Een vies klusje waar veel mensen zelf mee aan de slag gaan en uiteindelijk vaak door in de problemen raken. Een riool ontstoppen is namelijk een klus die je vakkundig moet laten oplossen. Een verstopt riool kan namelijk vele oorzaken hebben:

  • Verstopte leidingen door objecten
  • Dichtgeslibde leidingen door zeep- en etensresten
  • Een probleem met de openbare rioolleiding

Het stellen van een goede diagnose is dus belangrijk voordat je aan het werk gaat. Een vakman kan dit snel en eenvoudig voor je doen, zonder dat je je eigen handen hieraan vuil hoeft te maken. Je moet dus nooit een riool ontstoppen voordat je weet wat de oorzaak is.

Hulp bij riool ontstoppen

Wanneer je een probleem hebt met je afvoeren en bovenstaande zaken herkent dan moet je dus je riool ontstoppen en daarvoor kun je 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht bij Rioolprobleem Kwijt. Deze organisatie die te bereiken is via rioolprobleemkwijt.nl werkt met vakmannen die elke dag vele malen een riool ontstoppen. Er wordt samengewerkt met regionale ontstoppingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhelpen van jouw probleem én het voorkomen van eventuele nieuwe problemen. Omdat een verstopt riool vaak nare gevolgen heeft en onprettige geur en andere ongemakken met zich mee brengt, is het zaak om snel te handelen. Daarbij kun je het beste vooraf eerst even telefonisch de vakman raadplegen. Dit is vrijblijvend en zo kun je de situatie gemakkelijk uitleggen. De vakman kan dan een schatting maken van de onkosten en kan van te voren al rekening houden met het geen hij op locatie kan aantreffen. Ook al wordt het niet direct aangeraden om je eigen riool te ontstoppen, is het in sommige gevallen wel te proberen met een paar kleine handelingen. Overleg dit ook eerst met de vakman en leg daarbij uit wat je zou willen proberen. Zo kun je je eigen gootsteen natuurlijk zelf schoon maken en is het vaak ook raadzaam om de afvoer met een oplossing van azijn en soda door te spoelen. Daarbij is het belangrijk dat je naspoelt met kokend water. En heb je de sifon onder de gootsteen al eens losgemaakt? In sommige gevallen kun je dit eenvoudig doen en deze dan spoelen onder de kraan. Let er wel op dat je dit in een andere gootsteen doet, of een emmer onder de afvoer zet, anders wordt het als nog een rommeltje.

Waarvoor kun je Rioolprobleem Kwijt inschakelen

Een riool ontstoppen is iets wat elke vakman kan waarmee Rioolproblemen Kwijt werkt. Maar deze vakmannen weten vaak de juiste aanpak van nog meer problemen. Zo is het, naast je riool ontstoppen, al erg goed om:

  • Preventief je leidingen te laten schoonmaken
  • Een vakman in te schakelen bij aanleg of reparatie van de riolering
  • Het bestaande rioolstelsel uit te breiden of te vervangen met een vakman
  • Olie-, vet- en slibafscheidingssystemen te laten reinigen
  • Toiletten te laten ontstoppen

Of je nou particulier bent of een bedrijf, het probleem wordt grondig aangepakt en altijd verholpen. Wil je nou toch van te voren een offerte ontvangen, bijvoorbeeld voor het aanleggen van een nieuwe riolering, of het aanpassen of vervangen van een bestaande riolering, dan is dat altijd mogelijk. Via Rioolprobleem Kwijt krijg je altijd het juiste advies en heb je altijd te maken met mensen die bij jou in de buurt wonen. Ideaal en nooit meer zorgen om het riool.

Lees meer…