Schermreparatie: verzekeren of het risico nemen?

‘Wilt u er een verzekering bij?’ vraagt de vrouw achter de balie. Ze plaatst de door mij zojuist gekochte telefoon terug in het doosje. Ik denk na. Ik houd wel van een risico en daarom heb ik weinig verzekeringen. Ik vraag mij af of dat in dit geval slim is. De vrouw ziet mijn twijfel en maakt daar handig gebruik van door te zeggen dat het maar 10 euro per maand kost. Ik vind altijd dat verzekeringen bij risico vermijdende mensen horen of bij mensen die heel zuinig zijn op hun spullen of juist bij hele onhandige mensen. Nou ben ik zelf behoorlijk onhandig en daardoor heb ik al een nieuwe telefoon in het toilet laten vallen. Vandaar mijn keuze voor een waterdichte smartphone dit keer. Toch besluit ik om geen schermverzekering af te sluiten, want uit ervaring weet ik dat ik zelden een telefoon laat vallen waardoor ik dan een schermreparatie nodig heb. ‘Nee, ik hoef er geen verzekering bij,’ vertel ik de winkelbediende. Ze kijkt me aan alsof ik een hele domme fout bega en gaat verder met het inpakken van mijn smartphone. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal van overtuigd dat ik deze keer de juiste beslissing heb gemaakt. Ik stap de winkel uit, de voorjaarszon in en voor even ben ik mijn dilemma vergeten.

Een schermreparatie is goedkoop met een schermverzekering

Thuisgekomen laat ik mijn nieuwe aanwinst zien aan een vriendin. ‘Dat is een gladde telefoon,’ zegt ze als ze de smartphone goed bekijkt. ‘Je hebt er toch wel een verzekering voor afgesloten hoop ik, want als je steeds een schermreparatie zelf moet betalen dan kost dat nogal wat.’ De telefoon heeft inderdaad wel een gladde achterkant, merk ik als ik mijn nieuwe aanwinst nog eens goed bekijk. Ik begin toch weer te twijfelen. ‘Ik heb al zo vaak een schermreparatie nodig gehad en daarom ben ik verzekerd bij Displayverzekering,’ vertelt ze. Dat is vast heel duur, denk ik bij mezelf. ‘Het kost maar 2 euro per maand,’ reageert mijn vriendin alsof ze gedachten kan lezen. Kijk, 2 euro per maand klinkt al beter dan 10 euro per maand. ‘Ik ben er erg tevreden over,’ praat ze verder, ‘Ik had laatst een schermreparatie nodig, omdat Bas de tablet op de plavuizen had laten vallen. Ik had me nooit verdiept in mijn verzekering bij Display Verzekering, maar nu kwam ik er niet onderuit. Wist je dat je de telefoon of tablet niet eens op hoeft te sturen? Fantastisch. Je vult gewoon het afsprakenformulier in met een datum, tijd en locatie. Heel erg handig. De reparateurs zitten door heel Nederland.’

Een Displayverzekering is een duurzame oplossing

Mijn vriendin babbelt nog even door over haar schermreparatie en wat er die dag allemaal nog meer gebeurde, maar ik heb mijn keuze inmiddels wel gemaakt:

  • De maandpremie is laag;
  • Ik ben mijn telefoon niet weken kwijt en
  • Ik kan zelf de locatie, tijd en datum kiezen.

Makkelijker kan het niet. ’s Avonds bekijk ik de website van Displayverzekeringen die erg overzichtelijk is. Ik zie dat ze naast een schermreparatie ook waterschade kunnen repareren. Als ik dát geweten had met mijn vorige telefoon dan had ik niet nog twee jaar met een oud mobieltje hoeven te bellen. Voor elke schade een reparateur. Erg duurzaam, want het is altijd beter voor het milieu om een apparaat te laten repareren dan iedere keer een nieuwe te kopen. En zeker als het gaat om een schermreparatie van een kwetsbaar product zoals een tablet of telefoon. Ik moet eerlijk toegeven dat een verzekering afsluiten in sommige gevallen dus helemaal geen onverstandige keuze is.