Trapliften houden uw trap begaanbaar

handicare-trapliften.nl - TrapfliftenMerkt u dat u steeds minder goed ter been wordt en dat traplopen een steeds grotere opgave wordt? Dan is het tijd om maatregelen te gaan nemen om te voorkomen dat u straks afhankelijk wordt van de hulp van anderen in uw eigen huis. Trapliften zijn een van de zaken die u kunnen helpen bij het mobiel blijven binnen uw eigen woning. U moet er immers toch niet aan denken dat u iedere keer hulp nodig hebt om uw eigen slaapkamer te bereiken of de badkamer, twee ruimtes die vaak op de bovenverdieping van huizen gevestigd zijn. Trapliften zorgen er voor dat u weer helemaal zelfstandig van boven naar beneden kunt gaan en andersom. Deze liften worden bevestigd aan de trapleuning en u hebt een stoeltje waar u op kunt gaan zitten. De motoraandrijving zorgt er vervolgens voor dat u rustig op het stoeltje omhoog of omlaag gebracht wordt, zodat u dus zelf niet meer hoeft te traplopen. Zo blijven alle ruimtes in uw woning voor uzelf bereikbaar en hoeft u niet de hulp van anderen in te schakelen. Trapliften kunnen er dus absoluut aan bijdragen dat u mobiel kunt blijven binnen uw eigen huis, ook als u slecht ter been raakt.

Voordelen van trapliften

Natuurlijk zijn trapliften niet de enige keus die u kunt maken en ze zijn ook niet altijd de beste keus. Soms is een verhuizing noodzakelijk, omdat ook de rest van uw woonhuis teveel obstakels voor u bevat. Het kan dan verstandiger zijn om te kiezen voor een aangepaste woning, waarbij alles bijvoorbeeld gelijkvloers is en er geen obstakels zijn, zoals drempels. Maar verhuizen is wel een rigoureuze keus, u verlaat daarbij niet alleen uw thuis, maar ook de buurt waar u vaak al jaren woont en waar u goede contacten hebt. Door gebruik te maken van trapliften, kunt u vaak het moment van verhuizen nog een tijd uitstellen, zodat u langer in uw vertrouwde omgeving kunt blijven. Een andere keus die u zou kunnen maken, is het aanpassen van uw huidige woning. U kunt bijvoorbeeld beneden een slaapkamer laten bouwen en een badkamer laten aanleggen. Dat neemt de noodzaak weg om steeds naar boven te moeten gaan. Maar het betekent tegelijkertijd dat u ook een heel groot deel van uw huis nooit meer gebruikt en dat is natuurlijk ook zonde. Bovendien is verbouwen vaak veel duurder dan het laten aanleggen van trapliften.

Perfecte lift via Handicare

Lijkt een traplift u ook een ideale oplossing voor de verminderde mobiliteit die u ervaart? Dan moet u eens een kijkje nemen bij Handicare Trapliften. Zoals hun naam al aangeeft zijn zij gespecialiseerd in deze producten en zij kunnen voor iedere trap wel een lift leveren. U hoeft dus niet eerst een nieuwe trap in uw woning te laten plaatsen, de rails en het liftstoeltje kunnen in de meeste gevallen gewoon aan de huidige trapleuning bevestigd worden. Handicare levert verschillende voordelen, zoals:

  • trapliften voor rechte, maar ook voor ronde trappen
  • mogelijkheid tot montage aan de binnenkant of de buitenkant van de trap
  • een zeer hoge kwaliteit en gegarandeerde veiligheid
  • optie tot koop of huur

Daarbij is het goed om te weten dat de liften die zij standaard in het assortiment hebben ook helemaal aangepast kunnen worden aan uw specifieke wensen en situatie. Wat voor u de beste keus is, kunt u het best bespreken met een van hun adviseurs, die graag bij u thuis langs komen om uw situatie te kunnen beoordelen. Als u op zoek bent naar een uitstekende leverancier van trapliften, dan is Handicare dus de eerste keus!