Wat te doen als je je oprit vorstvrij wilt houden?

Nederland is een wispelturig land als het op het weer aankomt. In de zomer kun je zomaar genieten van een hittegolf. Tijdens deze dagen zit iedereen buiten en door de hoge luchtvochtigheid in Nederland tijdens hete dagen, is iedereen eigenlijk constant aan het zweten. Een koele bries is er dan ook niet bij, want ook de wind is warm tijdens zulke dagen. Een paar dagen later kan het zomaar opeens weer 15 graden kouder zijn. De wind is hard en guur en de zomer is opeens spoorloos verdwenen. Het kan ook zo maar gebeuren dat de zomer ons land overslaat. In dat geval zit je vanaf april te wachten op lekker weer en voor je het weet is het september. Dat is de situatie als je in Nederland woont. Hetzelfde geldt voor de winters in ons land. Het ene moment is het nog lekker zacht weer buiten met temperaturen ver boven nul en een dag later is het code oranje vanwege sneeuwval of ijzel. Je kunt je dus niet echt voorbereiden op het weer. Als je naar Oostenrijk gaat, dan weet je dat het er koud is en je weet dat er sneeuw ligt. In Nederland kan het in februari 10 graden boven nul zijn en in maart kan het sneeuwen. Dat maakt het lastig om je oprit vorstvrij te houden, want je weet nooit wanneer het nu gaat vriezen. Daarom kun je beter kiezen voor een automatisch systeem. Met een dergelijk systeem hoef je zelf niet meer bewust bezig met het vorstvrij houden van je oprit. Zodra de temperatuur daalt, dan zal het systeem automatisch aangaan en je oprit verwarmen. Op deze manier kun je je oprit altijd vorstvrij houden. De vraag is dan wel om wat voor soort systeem het hier nu precies gaat. Het idee is eigenlijk heel simpel, want om je oprit vorstvrij te houden, moet je er alleen voor zorgen dat je oprit warm genoeg is tijdens vorst. Dan kan je oprit immers niet bevriezen en sneeuw smelt direct op een warm oppervlak. Probleem is natuurlijk dat je je oprit niet constant kunt opwarmen. Dat kost handen vol met geld. En aangezien het weer in Nederland onvoorspelbaar is, weet je zelf dus niet wanneer de oprit opgewarmd moet worden. Daarom kun je nu kiezen voor een automatische opritverwarming. Dit opwarmingsysteem voor onder je oprit werkt met sensoren die de temperatuur registreren. Hierdoor wordt je oprit alleen opgewarmd wanneer de sensoren registeren dat de temperatuur daalt tot onder een bepaalde grens.

Een oprit vorstvrij houden doe je met een opritverwarming van electriccomfort.nl

Als je je oprit vorstvrij wilt houden, dan kun je ervoor kiezen om elke ochtend met zout te gaan strooien. Als er een laag sneeuw op je oprit ligt, dan kun je de sneeuw verwijderen met een sneeuwschep. Maar dat is veel werk en leuk is het zeker niet. Verder heb je er ook niet altijd tijd voor. Als je de deur uit wilt richting je werk en je ontdekt dan dat de oprit bevroren is, dan heb je geen tijd om te strooien. Beter is het dus om de oprit vorstvrij te houden met een opritverwarming. Dan ben je altijd zeker van een veilige begaanbare oprit. Kom daarom snel eens langs op electriccomfort.nl.

Meer informatie over verschillende soorten verwarming

Je kunt natuurlijk niet alleen maar terecht bij Ellectric Comfort om je oprit vorstvrij te houden. Voor meer informatie over verschillende soorten verwarmingen kun je altijd een bezoekje brengen aan de website. Hierbij kun je denken aan:

  • Infraroodverwarming
  • Laminaatverwarming
  • Tegelverwarming
  • Terrasverwarming